Nagrada Milan Mladenović: 12 pesama regionalnih bendova u finalu konkursa

 Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović za 2022. godinu sveo je izbor na 12 pesama bendova sa prostora bivše Jugoslavije koje će se naći u finalu tog konkursa, saopštila je danas Zadužbina nekadašnjeg frontmena benda Ekatarina Velika (EKV).
Žiri koji čine Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) o četvrtom laureatu te godišnje nagrade odlučivaće 21. septembra, na Milanov rodjendan.

U finalu su se našli Nataleé sa pesmom "Brat", Dina Jashari - "Doma", Porto Morto - "Fatamorgana", Relej - "Hodajmo na rukama", Proto tip - "Krećem se", Luka Rajić - "Ljubimo se", Ljubičice - "Opet", Šiza - "Oprostite, oprostite, oprostite", Mrfy - "Prjatučki (Kdo bo rešil svet)", Seine - "Riječ", Sentineo - "Samo ti i ja" i Šajzebiterlemon - "Zavrti me".

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom "D.E.P.R.A", drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom "Daj mi sve", a treća Nagrada Milan Mladenović dodeljena je grupi Ana & The Changes za pesmu "Tu".

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biće nagradjeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra, a poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka - "Firchie Drums" doboš.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x