Netflix večeras objavljuje poslednjih pet epizoda serije 'La Case de Papel'

Netflix u večeras objavljuje posljednjih pet epizoda serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego razneo vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.


Nastao u produkciji španske privatne mreže Antena 3, triler o bandi pljačkaša postao je Netflixova najgledanija serija na neengleskom jeziku od pojave na toj platformi u decembru 2017.


Sudbina lopova u seriji, s kodnim imenima prema svetskim gradovima, prikovala je za ekran čak i publiku Sjedinjenih Američkih Država koja do tada nije bila naviknuta na sinhronizovane emisije.

New York Times hvalio je seriju i njene obrte kao 'ludu vožnju u svakom smislu' dok su je izraelske novine Haaretz opisale 'ozbiljno privlačnom'.


Crveni kombinezoni i maske Salvadora Dalija koje u seriji nose članovi bande stekli su svetsku popularnost i mogu se videi na kostimiranim zabavama i uličnim protestima.


'To je prva serija koja nije na engleskom jeziku da je postala globalni fenomen', rekla je Elena Neira, profesorka komunikacije na Otvorenom univerzitetu Katalonije.

Delimično zahvaljujući uspehu serije, Netflix i njegovi konkurenti 'shvatili su da za privlačenje globalne publike ne moraju sve da produciraju u SAD-u', dodala je Neira, prenosi Hina pozivajući se na AFP


Casa de Papel imala je sreće što ju je Netflix preuzeo ubrzo nakon što je ta streaming platforma u januaru 2016. proširila svoje usluge u više od 130 zemalja i pokriva gotovo celi svet osim Kine.Neira je dodala da je serija profitirala i zato što je američki streaming div bio voljan značajno da uloži u sinhronizaciju  i titlovanje serija na desetine jezika.

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x