"Oaza" Ivana Ikića srpski kandidat za Oskara (VIDEO)

Film "Oaza" Ivana Ikića kandidat je Srbije u trci za Oskara, u kategoriji za najbolji međunarodni film, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.


Odluku je donela Komisija u sastavu Nevena Daković - redovni profesor Teorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miroljub Stojanović - filmski kritičar, član Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Dragan Marinković - reditelj, Siniša Bokan - profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Zoran Janković - producent, Miloš Spasojević - direktor fotografije i Tomislav Gavrić - filmski kritičar i teoretičar filma.


U obrazloženju komisije se navodi da je 2021. jedna od najboljih godina srpske kinematografije kada se u izboru za Oskara našlo osam kvalitetnih filmova.


"Priča delikatne teme o ljubavnom trouglu, atipičnih junaka, mladih sa posebnim potrebama prerasta u metaforu, koja odjekuje u svim podnebljima i vremenima. U tom smislu, rediteljski postupak odlikuje preciznost koja se prilagođavala nepredvidljivosti situacija rada sa naturščicima", piše u obrazloženju komisije.Autor : Gledaj.rs/Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x