Osuđen na smrt jer je prokrijumčario „Skuid Game” u Severnu Koreju

Čovek koji je u Severnu Koreju prokrijumčario kopije hita južnokorejske Netfliks serije „Skuid Game” osuđen je na smrt, nakon što su vlasti uhvatile srednjoškolce kako gledaju emisiju, prenosi Radio Slobodna Azija (RFA).

Nezavisna novinska agencija RFA sa sedištem u SAD izvestila je, citirajući izvore, da je serija prokrijumčarena iz Kine na USB fleš diskovima i da se švercer suočava sa smrću od strane streljačkog voda.

„Učenik koji je kupio disk dobio je doživotnu kaznu zatvora, dok je šestoro drugih koji su gledali emisiju osuđeno na pet godina teškog rada, a nastavnici i školski administratori su otpušteni i prognani da rade u udaljenim rudnicima“, izvestio je RFA, a preneo magazin Variety

U decembru 2020. godine, Severna Koreja je donela zakon „Uklanjanje reakcionarne misli i kulture“, koji zabranjuje ulazak i širenje kulturnog materijala poput filmova, predstava, muzike i knjiga u zemlji. Taj čin je uglavnom usmeren na sprečavanje širenja medija iz Južne Koreje i SAD, a oni za koje se utvrdi da ih distribuiraju ili konzumiraju podležu kažnjavanju.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x