Pet ljubavnih jezika: Proverite da li se razumete sa vašim partnerom

Teorija "pet ljubavnih jezika" postaje sve popularnija u svetu, a njen cilj je da istraži da li se zaista razumete sa svojim partnerom. 


Ova teorija na kojoj je zasnovana i jedna od najprodavanijih knjiga o ljubavi pod nazivom" Pet ljubavnih jezika" ukazuje da postoji pet načina na koje iskazujemo ljubav. Nedavno istraživanje rangiralo je čak i procente ljudi koji su ukazali koji im je to najomiljeniji jezik ljubavi.


Najveći broj ispitanika 48% reklo je da im najviše prija kada im partner posveti vreme u kome ih sluša i razume. Na drugom mestu je pokazivanje ljubavi dodirom, koji je omiljeni jezik ljubavi za 40% ispitanih. Gotovo 23 procenta ispitanih, kao omiljeni jezik ljubavi, istaklo je udeljivanje komplimenata i reči podrške. Za jezik ljubavi koji podrazumeva da za svog partnera obavljate zadatke ili mu pomažete u svakodnevnim aktivnostima opredelilo se preko 13% ispitanih. Mnogima možda iznenađujuće, jezik ljubavi koji podrazumeva deljenje poklona najvažnijim samtra samo 4% ljudi.


Svih pet jezika se  koriste u vezi, ali je ovo istraživanje trebalo da pokaže koji je to omiljeni jezik ljubavi.Iako biste možda pomislili da najbolje funkcionišu oni koji "govore istim jezikom ljubavi", naučnici su utvrdili da to baš i nije tako.


Nakon studije iz koje se vidi da parovi koji govore istim jezikom nisu mnogo srećniji od onih koji govore različitim, naučnici su utvrdili da je suština u razumevanju potreba. 


Ukoliko je jezik jednog partnera "dodir", a drugog "reči", neophodno je da  partneri to znaju i da jedan drugom pružaju ono što svakom od njih prija. Zato ispitajte svog partnera koji je to jezik koji njemu najviše prija, iskažite šta je vama važno i to će, sudeći po nauci, doprineti kvalitetu vaše veze.


Foto: PixaBay
Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x