Porodica Guči preti tužbom zbog prikaza "crne udovice" kao žrtve u filmu

Naslednici italijanske modne kuće Guči zapretili su producentima filma "House of Gucci" sudskim procesom zbog načina na koji su prikazali porodicu koja stoji iza poznatog brenda, posebno zbog portretiranja Patrizije Reggiani - "Crne udovice", kao žrtve.

Naslednici dugogodišnjeg predsednika kompanije, Alda Gučija, koga u filmu glumi Al Paćino, smatraju da se “producenti filma nisu potrudili da ih konsultuju prenego što su članove porodice Guči prikazali kao neuke nasilnike, neosetljive na svet oko sebe”, piše Variety, a prenosi Hina

“Ovo je izuzetno bolno s ljudske strane gledišta i vređa nasleđe na kome je izgrađen današnji brend”, stoji u saopštenju koje je objavila agencija ANSA.

“Film, koji je premijerno prikazan u bioskopima 24. novembra, prati priču o Patriziji Reggiani (glumi je Lady Gaga), koja je u zatvoru provela 16 godina jer je isplanirala ubistvo svog bivšeg supruga i nekadašnjeg direktora modne kompanije, Mauricija Gučija (glumi ga Adam Driver).

Naslednike kompanije posebno je uvredio prikaz Patrizije kao žrtve, uprkos činjenici da je “osuđena jer je podsticala Mauricijevo ubistvo”. Nacionalni mediji dali su joj nadimak “Crna udovica”.

U saopštenju, između ostalog stoji i da porodica ne prihvata način na koji je “Patrizia Reggiani prikazana kao žrtva koja je nastojala da preživi u muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi”.

Reditelj filma Ridley Scott prošle je nedelje reagovao na kritike Patrizije Reggiani koja ga je optužila da je “ukrao identitet porodice kako bi ostvario profit i povećao prihod holivudskom sistemu”.

“Ne bavim se time”, rekao je Scott 22. novembra za BBC Radio. “Morate znati i zapamtiti da je jedan Guči ubijen, a drugi član te porodice završio je u zatvoru zbog utaje poreza, tako da sa mnom ne možete razgovarati o profitu i povećanju prihoda. Čim to napravite postajete deo javnog domena.”

Film je snimljen prema romanu iz 2001. “The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed” koji je napisala Sara Gay Forden.

Autor : gLEDAJ.RS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x