Reper Drake povukao nominacije za nagradu Grammy

Kanadska rep superzvezda Drake povukao je svoje dve nominacije za ovogodišnju dodelu Grammyja, a Recording Academy, udruženja muzičara i muzičkih profesionalaca koja organizuje dodelu nagrada uvažila je njegov zahtev.

Reper je nominovan u kategoriji najboljeg rap albuma za “Certified Lover Boy” i za najbolje rep izvođenje pesme “Way 2 Sexy”.

Zasad Drakeovi predstavnici nisu izneli nikakvo objašnjenje, a glasanje za najbolja muzička ostvarenja nastaviće se sa samo četiri kandidata, verojatno zato što su glasački listići već poslati članovima Akademije.

Drake, koji je dosad osvojio četiri Grammyja dosad se više puta sukobio s organizatorima dodele prestižnih muzičkih nagrada, podseća dpa, a prenosi Hina.

Pre godinu dana je rekao da ih treba zameniti “nečim novim što će se preneti na generacije koje dolaze”.

To je kazao pošto organizatori dodele nisu nominovali kanadskog repera Weeknda ni u jednoj kategoriji za 2021. godinu, uprkos tome što je imao jedan od najboljih albuma i jedan od najboljih singlova u 2020.

Istovremeno pevaču preti više tužbi zbog rap koncerta (Astroworld Festival) održanog prošlog meseca u Teksasu, na kome je u velikoj gužvi i naguravaju život izgubilo deset obožavatelja.

Godine 2017. odbio je da prijavi svoj allbum “More Life” za Grammy 2018. u bilo kojoj kategoriji, a ogorčenost zbog dodele nagrada te godine kulminirala je u idućoj pošto Jay-Z nije osvojio nijednu nagradu, premda je nominovan u osam kategorija.


64. svečanost dodele Grammyja trebalo bi da se održi u Los Angelesu 31. januara.

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x