Rusi snimaju film u svemiru, glumci poleću početkom oktobra

Ruska posada koju čine dvojica kosmonauta i dvoje filmskih profesionalaca početkom sledećeg meseca trebalo bi da polete prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) radi snimanja prvog filma u svemiru, najavili su ruski filmaši.


Kako prenosi Rojters, četvorka bi u svemir trebalo da bude lansirana 5. oktobra letelicom Sojuz MS-19 koja će stići do ISS-a.Lansiranje će uslediti samo tri nedelje nakon slanja raketnog broda SpaceX sa prvom potpuno civilnom američkom posadom u trodnevnu privatnu misiju prema Zemljinoj orbiti.Biće to nastavak decenijskog takmičenja Rusije i Sjedinjenih Država u osvajanju svemira.“U ovome filmu se radnja vrti oko jedne obične osobe…, doktorke koja nije imala nikakve veze sa istraživanjem svemira niti je o tomu ikad razmišljala, no ponuđeno joj je da otputuje na ISS. S obzirom na to da je hiruškinja moraće da operiše kosmonauta, previše bolesnog da se vrati na Zemlju i spasiće mu život”, otkrio je novinarima redatelj i glumac Klim Šipenko (37) uoči odlaska posade na kosmodrom Bajkonur u Kazahstanu, penosi Hina Rojters.


U filmu će biti prikazani i profesionalni kosmonauti koji će biti sastavni deo posade.


“Ja neću glumiti u filmu, no moraću da se potrudim da shvatim na koji se način film snima na jednom tako neobičnom mestu – u svemiru”, rekao je zapovednik Anton Škaplerov.Radni naziv drame je “Izazov”. Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je da želi da približi svemir širem sloju ljudi.

Glavna glumica u filmu Julija Presild (36) novinarima je otkrila da je morala da nauči kako će biti i šminkerica i kostimografkinja.

“To neće biti jednako kao što bi bilo na Zemlji, no daćemo sve od sebe. Spremni smo. Za strah je malo prekasno jer smo već daleko odmakli…, pred nama je Bajkonur i još puno toga što treba uraditi i, iskreno, jednostavno nemam vremena za strah”, kazala je na konferenciji za novinare.

Redatelj Šipenko, visok 1,90 cm dodaje da mu visina nije išla u prilog u sklopu obuke unutar letelice i da mu predstojeće putovanje neće biti preterano prijatno.

No, kako doaje, u budućnosti će više razmišljati o prostoru: “Dobro je, sada ću leteti u svemir u uslovima kakvi jesu, no kad se odlučimo na snimanje nastavka filma – o putovanju na Mars, obećali su mi više prostora.”

Autor : Gledaj.rs/Hina

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x