U Belu kuću sa Bajdenovima stiže i prvi udomljeni pas

Inauguracija Džo Bajdena i po tome što će u Beloj kući prvi put živeti udomljeni pas.

Džo Bajden i njegova supruga Jill  su pre dve godine udomili Majora, štene nemačkog ovčara.

“Od azila do Bele kuće, nema bajkovitije priče za jednoga psa”, kaže Kitty Block, predsednica udruženja za dobrobit životinja Humane Society of the United States (HSUS).

Majorova selidba u Zapadno krilo simbol je promene među Amerikancima koji manje kupuju, a više udomljavaju pse, rekla je Block, koja se nada da će udomljeni pas u ovoj porodici ‘zacementirati’ taj trend.

Bajdenovi  su 2008. u uzgajivačnici kupili nemačkog ovčara Champa. Bilo je to ispunjenje Bajdenovog obećanja Jill ako s Barakom Obamom pobedi na izborima. Obama je isto obećao svojoj deci pa je u Belu kuću stigao portugalski vodeni pas Bo.

Aktivisti za zaštitu životinja tada su bili nezadovoljni što su psi kupljeni, a ne udomljeni pa se porodica Bajden 2018. odlučila za još jednog ljubimca i po njega se se uputili u azil.

U nedjelju je ogranak HSUS-a u Delawareu organizovao ‘indoguraciju’ svojem Majoru. Udruženje ga je preuzela 2018. kao jednog od šest štenaca iz legla koje je bilo izloženo “nečem toksičnom” u svojoj kući, a vlasnik nije imao novca za lečenje.

Nakon četiri godine bez kućnih ljubimaca u Beloj kući, sada se useljavaju dvogodišnji Major i 12-godišnji Champ. Ali moguće je da će ih biti još, a Bajdenovi su rekli da porodice žele da dodaju  i mačku.Autor : GLEDAJ.RS/Hina

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x