Vrtoglave cifre uložene u film o Džejms Bondu, zarada manja od očekivane

 Vrtoglave cifre koje su uložene u najnoviji film o Džejms Bondu teže će se vratiti nego što su tvorci filma očkivali.


Naime film "Za smrt nema vremena", najnoviji iz serijala o  Bondu, zaradio je na početku prikazivanja u SAD-u 56 miliona dolara, dok je procena bila da će u prva tri dana prikazivanja zaraditi od 60 do 70 miliona.


Zarada od 56 miliona i nije nešto što brine, ali tome treba dodati i troškove kašnjenja prikazivanja koje se dogodilo zbog pandemije korona virusa.


Iako je film dobio dobre kritike, to nije bilo dovoljno da se ostvare očekivanja. Taj podatak zapravo ukazuje da je korona donela nove izazove filmskoj industriji, a posebno brine nove tvorce filmskih hitova, jer ako Bond može da zakaže, ostali su posebno upitni.


Na  snimanje "Za smrt nema vremena" sa Danijelom Krejgom, prema pisanju medija, potrošeno 250 miliona dolara, bez troškova marketinga koji iznose više od 100 miliona.  Desetine miliona dolara je izgubljeno zbog kašnjenja jer je film trebao da bude prikazan u aprilu  2020. pre nego mu što je pandemija poremetila planove. Procena stručnjaka da će najnoviji Bond, samo od prikazivanja u svetskim bioskopima,  zaraditi  barem 800 miliona dolara sada je upitna, ali bi problem delimično mogli da reše partneri poput Rolexa, Aston Martina i drugih.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x