AO: Radnik hotela zaražen, otkazan meč Srbija- Nemačka

Između 500 i 600 igrača Australian Opena, zvaničnika i pomoćnog osoblja otići će u izolaciju nakon što je radnik u jednom od karantinskih hotela na događaju imao pozitivan test na koronavirus, prenosi BBC.


Kao rezultat toga otkazani su mečevu u Melburnu, a među njima i odlučujući meč Srbije protiv selekcije Nemačke za plasman u polufinale ATP kupa.


Premijer Viktorije Daniel Andrevs rekao je: "U ovoj fazi nema uticaja na pravi turnir."Igrači će se moći vratiti na takmičenje nakon negativnog testa."Zdravstvene vlasti su nas obavestile da je radnik u hotelu koji je bio karantin za tenisere testiran pozitivno na Kovid-19. Svi iz naše organizacije koji su bili u kontaktu moraće da budu testirani i izolovani dok ne budu negativni", napisali su iz Australijan opena, a spominje se da je u pitanju cifra između 500 i 600 osoba.


"Učinićemo sve da svi što pre budu testirani. Neće biti mečeva u Melburn parku u četvrtak. Objavu o rasporedu za petak saopštićemo kasnije tokom dana", dodali su organizatori.

Autor : GLEDAJ.RS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x