Ataman o slobodnim bacanjima, Miciću i provokaciji Pešića

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman rekao je da "nije normalno" da njegova ekipa imala "samo 17", a Srbija 24 slobodna bacanja u večerašnjem meču u Beogradu i istakao da je razočaran ponašanjem selektora Srbije Svetislava Pešića tokom utakmice.

"Teška utakmica, ali sam ponosan na svoje mlade igrače koji su se borili 40 minuta. Odlično smo igrali odbranu, ali smo lako gubili lopte. Posle toga je Srbija dala 14 poena. To pokazuje da je Srbija igrala veoma agresivno, što je normalno, ali nije normalno da oni imaju 24, a mi samo 17 slobodnih bacanja", rekao je Ataman na konferenciji za novinare.

Košarkaši Turske izgubili su večeras u Beogradu od Srbije sa 76:77, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Turska sada ima tri pobede i pet poraza i četvrta je na tabeli Grupe I, dok je Srbija druga sa skorom 5:3.

Novinari su upitali Atamana i o tome zašto, kao trener Efesa, nije dozvolio Vasiliju Miciću da igra na ovoj utakmici.

On je prvo rekao da više ne želi da govori o tome, pa potom dodao: "Pitajte (trenera Barselone Jasikevičijus) Šarunasa što nije poslao Nikolu Kalinića, (trenera Partizana Obradoviča) Željka zašto nije pustio Papapetrua".

Odgovarajući na pitanje turskih novinara na turskom jeziku, Ataman je pomenuo selektora Srbije Svetislava Pešića i reč "provokacija", pa su ga srpski novinari zamolili da isto ponovi na srpskom. Govorio je o detalju na meču kada je tražio od sudija da pogledaju snimak jedne situacije, a Pešić reagovao na to.

"Ja sam se bunio kod sudija. On je počeo da me pita zašto se bunim. To nije fer. Ne znam kakav je pritisak imao nakon što je Srbija izgubila Evrobasket iako je bila favorit. Nisam pričao sa njim, već sa sudijama. To je isprovociralo navijače", rekao je Ataman.

Turska će u narednom "prozoru" kvalifikacija, u februaru, ugostiti Letoniju i gostovati Belgiji.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x