Grujić: Neuspeh protiv Kameruna ne dolazi u obzir

 Fudbalski reprezentativac Srbije Marko Grujić rekao je danas da neuspeh na predstojećoj utakmici Svetskog prvenstvu protiv Kameruna "ne dolazi u obzir" i dodao da nacionalni tim na tom meču mora da ispravi greške koje je pravio protiv Brazila.

"Bićemo maksimalno spremni. Neuspeh ne dolazi u obzir i uopšte ne razmišljamo o tome. Veoma bitna utakmica. Moramo da damo sve od sebe, moramo da ispravimo negativne stvari iz utakmice sa Brazilom. Moramo da uzmemo tri boda", rekao je Grujić na konferenciji za novinare.

Fudbalska reprezentacija Srbije je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru počela porazom od Brazila, a u drugom kolu Grupe G će se u ponedeljak sastati sa Kamerunom.

Grujuć je naveo da je jutro posle poraza od Brazila nije bilo lako.

"Posle utakmica, pogotovo poraza, teško se spava, ali u fudbalu nema puno vremena za osvrtanje nazad. Selektor nam je poručio da moramo budemo jači nego ikad, da budemo složniji, da nas ovo ne poljulja, već da nas dodatno pogura ka cilju a to su tri boda u ponedeljak", rekao je Grujić.

Upitan da li će se utakmica protiv Kameruna rešiti na "fizičkom ili taktičkom" planu, Grujić je odgovorio da će ključ na tom meču biti da se Srbija pita na terenu, da drži loptu i da kroz pas stvara šanse.

"Ako udjemo u neku fizičku borbu, to će više odgovarati ekipi Kameruna. Talenat je na našoj strani, tehnička potkovanost i kvalitet, tako da bi trebalo da igramo našu igru, da se mi pitamo na terenu", rekao je Grujić.

"Kamerun je opasna ekipa, imaju dosta opasnih pojedinaca, ali bih izdvojio Anguisu iz Napolija. On je motor te ekipe i moramo da zaustavimo njegov protok lopte ka napadačima. Ako to budemo uspeli, čeka nas dobar rezultat", dodao je Grujić.

Usledila su pitanja o povredjenim igračima, pre svega Sergeju Milinkoviću-Saviću koji je u meču sa Brazilom dobio jak udarac.

"Što se tiče Sergeja i njegove povrede nije na nama igračima da razmišljamo o tome, verujem da će svi učiniti sve da on bude u redu. Znamo svi koliko Sergej znači selekciji. Nadamo se da će sve biti kako treba", rekao je Grujić.

I Grujić, baš kao i Nemanja Maksimović su naveli da je reprezentacija Srbija za igrače do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, kada je postala šampion, izgubila prvu utakmicu.

"I sada znamo da imamo još dve utakmice i realne šanse da prodjemo grupu. I kada se gubi i kada se pobedjuje moramo biti tim, tako da smo Brazil arhivirali i fokus je samo na Kamerunu", rekao je Maksimović.

Selektor Srbije Dragan Stojković je posle meča sa Brazilom naveo da ga je iznenadio fizički pad u drugom poluvremenu.

"Video se taj fizički pad u drugom poluvremenu, ali nismo imali samo mi problema sa tim. Imali su i Nemci protiv Japana, Kamerun protiv Švajcarske. Ne samo mi, i ostale evropske ekipe su imale problema sa adaptacijom", rekao je Maksimović.

Novinar agencije AP je upitao Grujića da prokomentariše to što su reprezentativci Srbije u svlačionici pred meč sa Brazilom istakli zastavu Srbije sa mapom Kosova i natpisom "Nema predaje", ali je portparol Fudbalskog saveza Srbije Milan Vuković odgovorio umesto njega.

"Ova konferencija posvećena je isključivo fudbalskim temama, utakmici protiv Kameruna", naveo je Vuković.

Utakmica Srbija - Kamerun na programu je u ponedeljak.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x