JUNIORI MEGE DOMINANTNO DO TITULE PRVAKA SRBIJE

Juniori Mege su u finalu Finalnog turnira Roda Juniorske Lige Srbije savladali su domaćina turnira ekipu Slobode iz Užica sa 89:73 (28:18, 15:18, 23:17, 23:20) i tako osvojili prvu titulu juniorskog prvaka Srbije u klupskoj istoriji.


Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su rano u meču došli do sigurne prednosti koju su uspešno kontrolisali celi tok utakmice i na kraju su zasluženo došli do pobede i pehara prvaka Srbije.Najefikasniji u redovima juniora Mege su bili Nikola Jović sa 21 poenom i Nikola Đurišić sa 20, a odličan je bio i Oleksandr Kobzistij sa 19 poena i 15 skokova. U ekipi Slobode se istakao Petar Bogićević sa 26 poena.Juniori Mege su do titule došli uz samo dva poraza u celoj sezoni a na finalnom turniru su u proseku pobeđivali protivnike sa 26 poena razlike. U februaru su i trijumfom na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Beogradu obezbedili plasman na F8 koji će se od 3. do 6. juna održati u Valensiji.Za najboljeg igrača Finalnog turnira je proglašen Nikola Jović koji je na tri utakmice imao 84 indeksna poena, a bio je i najbolji strelac sa 66 poena. Takođe, Jović je izabran i u najbolju petorku lige.


Trener juniora Mege Dragoljub Avramović posle pobede u finalu nije mogao da sakrije veliko zadovoljstvo prikazanim u ova tri dana Finalnog turnira.

"Radili smo naporno cele godine i apsolutno zasluženo smo osvojiil domaće prvenstvo. Ono što je najlepše od svega je da je svaki igrač od početka do kraja dao svoj doprinos ovoj tituli i napredovao u svakom segmentu svoje igre. Idemo dalje, sezona nije završena, čekaju nas završnice preostalih takmičenja", izjavio je Avramović.

Foto: KK Sloboda Užice

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x