Košarkašice protiv Litvanije za prvi šešir na žrebu za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas protiv Litvanije u Istanbulu (16 sati) završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa željom da pobedi i osigura prvi "šešir" na žrebu za finalni turnir u Španiji i Francuskoj.


Srbija je iz grupe E već obezbedila plasman posle dve ostvarene pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije.

"Iako znamo da smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znači da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na žrebu. O Litvaniji znamo da ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se držimo svih principa koji se traže od nas", rekla je kapiten Jelena Bruks za sajt KSS.


Srbija je u Istanbul stigla u četvrtak uveče, devojke će do utakmice u "Ahmet Džomert" dvorani imati samo jedan trening."Uvek su nam najviši ciljevi. Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. Vežbale smo ovih par dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i čuva u reketu", poručila je reprezentativka Sara Krnjić.Plasman na Eurobasket pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slovenije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Hrvatske, a na prvenstvu će igrati 16 ekipa.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x