Martines, Bunu i Kurtoa finalisti za nagradu Fife za najboljeg golmana

 Argentinac Emilijano Martines, Marokanac Jasin Bunu i Belgijanac Tibo Kurtoa finalisti si su za nargradu Fife za najboljeg golmana u 2022. godini, saopštila je danas Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa).
Martines je na Svetskom prvenstvu sa Argentinom osvojio titulu prvaka, i proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Bunu je predvodio reprezentaciju Maroka, koja je napravila najveće iznenađenje na Mundijalu, i postala prva afrička selekcija koja je stigla do polufinala SP.

Real Madrid je prošle godine osvojio Ligu šampiona, a najzaslužniji za osvajanje 14. titule Madriđana bio je Tibo Kurtoa.

Fifa je saopštila i finaliste u ženskoj konkurenciji. Za najboljeg golmana kod dama će se boriti Nemica An-Katrin Berger, Engleskinja Meri Erps i Čileanka Kristin Endler.

Finalisti za nagradu za najboljeg igrača i igračicu, kao i za najlepši pogodak biće saopšteni u petak, dok će imena finalista za najbolojeg trenera biti saopštena u četvrtak.

Pobednike određuje međunarodni žiri sastavljen od aktuelnih selektor svih ženskih i muških reprezentacija, kapiteni reprezentacija i specijalizovani novinari iz svake zemlje.

Ceremonija dodele Fifa nagrada održaće se 27. februara u Parizu.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x