Đoković: Jednom i ja da ne budem favorit

 Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je Karlos Alkaras neverovatan igrač i da je siguran da će on u budućnosti osvojiti Rolan Garos.
"Rekao samu da je vreme pred njim i da sam siguran da će u budućnosti osvojiti Rolan Garos. Ne sumnjam u to. On je neverovatan igrač. Poseduje toliko kvaliteta, mnogo snage ima u njegovim udarcima, veoma komplentan igrač", izjavio je Đoković.

Đoković je danas u polufinalu Rolan Garosa pobedio najboljeg tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 3:1.

"Prva dva seta bila su izuzetno zahtevna fizički za obojicu. Alkaras je osetio probleme u jednom trenutku, želim mu brz oporavak. Žao mi je što je do toga došlo", dodao je Đoković.

Treći teniser sveta je rekao i da Španac "ima samo 20 godina, da je već broj jedan i da ima mnogo zrelosti".

"Iskustvo nije presudno u ovakvim mečevima. Može da utiče na emosiju i potrošnju energije, ali ne dobija meč", rekao je srpski teniser.

Na pitanje da li je osećao dodatni motiv jer je Alkaras proglašen za favorita, Đoković je rekao:"I jeste bio favorit, to nije čudno i neočekivano. Pokazao je na mečevima pre toga da je favorit, prvi je, imao je bolje rezultate na šljaci u prethodnom delu sezone. I to je u redu, prihvatio sam tu ulogu, možda i olakšavajuća okolnost – da jednom ne budem favorit".

U finalu Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Kasper Rud - Aleksander Zverev.

"Znam kako da pristupim pripremi za finale. Imaću preko puta mreže nekoga ko nije osvojio grend slem titulu – Rud je igrao u finalu RG, Zverev se vraća polako u formu. Igrao je sjajan tenis, pa je doživeo tu nesrećnu povredu. Za svaku pohvalu kako se vratio, znam šta da radim ako budem igrao sa njim", rekao je Đoković.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x