Real, Barsa i Juventus: Nepodnošljiv pritisak UEFA

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona i Juventus, koji su još uvek uključeni u predlog o osnivanju evropske Superlige, osudili su danas kao "nepodnošljiv" pritisak koji na njih vrši Evropska fudbalska unija (UEFA) da odustanu od tog projekta.


"Klubovi osnivači trpeli su i trpe neprihvaljive pritiske, pretnje i uvrede da napuste projekat", navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju Reala, Barselone i Juventusa.

Ti klubovi odbili su da potpišu ugovor sa Uefom o "merama reintegracije" i naći će se pred disciplinskim telima te organizacije, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona, prenosi Tanjug.

Superliga Evrope osnovana je 18. aprila od strane 12 klubova, ali su to takmičenje nakon samo dva dana napustili engleski klubovi Arsenal, Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem, a Ugovor o "reintegraciji" potpisali su i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Devet klubova će zajedno platiti 15 miliona evra, što je Uefa nazvala "gestom dobre volje", u korist dece, omladine i bazičnog fudbala.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x