Svetsko prvenstvo u Katru: Nema opijanja i nema ljubljenja na javnom mestu

Organizatori Svetskog prvenstva u Katru, u saradnji sa vlastima, već mesecima pokušavaju da odgovore na sve izazove organizacije ovog najvećeg događaja u svetu sporta.


Jedan od posebnih izazova, ispostavilo se, je prilagođavanje pravila o konzumaciji alkohola na javnim mestima i cenama.


U Katru je strogo zabranjeno opijanje u javnom prostoru, a osim novčane, zbog kršenja ovog pravila možete biti kaženjeni i kaznom zatvora.


Konzumacija alkohala u ovoj konzervativnoj muslimanskoj zemlji ograničena je na nekoliko barova i hotela, a organizatori su pre nekoliko meseci dali obećenje da će se spisak mesta gde će biti moguće da se kupi alkohol biti proširen, a da će cene ostati na "sličnom nivou".


Ipak, prema saznanjima Gardijana, ljubitelji piva će tokom Svetkog prvenstva u fudbalu za kriglu od 500 ml Budweiser, jedinog i zvaničnog piva, morati da izdvoje oko 12 evra, a organizatori su obećali da će cene u zoni stadiona cene biti nešto niže.


Dodatno, jedna osoba moći će da naruči četiri Budweiser-a, kako bi se opijanje ipak svelo na minimum.


Zaboravite na nežnosti u javnosti


Zajednički život između muškarca i žene koji nisu u braku u Kataru je zabranjen. U regularnim okolnostima nevenčani muškarac i žena ne bi mogli da iznajme sobu u hotelu. Međutim, tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu nevenčanim heteroseksualnim parovima ipak će biti dozvoljeno da dele  hotelsku sobu.


Javno iskazivanje nežnosti na ulici ne preporučuje se bez obzira na bračni status i seksualnu orijentaciju.


Za homoseksualce pravila su još strožija, a valja napomenuti da je seks između osoba istog pola u Katru kažnjiv zatvorskom kaznom u trajanju od jedne do tri godine.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x