Terzić: Nismo ispunili osnovni cilj ove sezone

 Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da Zvezda "nije ispunila osnovni cilj ove sezone, a to je plasman u Ligu šampiona".
"Ušli smo sa velikim ambicijama u sezonu, cilj je bio ulazak u Ligu šampiona. Dobro smo počeli, ušli smo kao favoriti u meč sa Makabijem, ali nismo iskoristili šansu. Nismo ispunili osnovni cilj, a to je ulazak u LŠ", izjavio je Terzić u intervjuu za klupski sajt.

Trezić je dodao da je posle eliminacije od Makabije i ostavke trenera Stankovića klub "uspeo da zadrži stabilnost i dominantno završi sezonu u domaćem takmičenju".

"Po prvi put u istoriji, prvak Srbije ide direktno u Ligu šampiona. Znači to klubu, ne samo zbog finansijske inekcije od 30 miliona evra, nego i utvrdjivanje Zvezde na evropskoj mapi gde ćemo ponovo biti na velikoj sceni sa klubovima", rekao je on.

Zvezda je na zimsku pauzu otišla sa 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

"Šampionska trka nije gotova, a protivnik je najopasniji kad ga potcenite. Nemamo pravo to da radimo, jer je Partizan u Evropi pokazao da radi dobro, ima dobru ekipu, odličnog trenera i bez obzira na 10 bodova prednosti se ne opuštamo", izjavio je Terzić.

Kada je u pitanju nastup Zvezde u Ligi Evrope, Terzić je rekao da su crveno-beli imali "tešku grupu" i da nije "nezadovoljan sa šest osvojenih bodova", ali da nije zadovoljan prikazanom igrom na mečevima protiv Trabzona i Monaka.

"Ovi igrači mogu bolje, pogotovo uz dopunsku selekciju koja će se desiti u januaru. Imamo igrače koji su tu pet, šest godina, tako da je realno i prirodno da i kod njih dodje do zasićenja. Sve te kritike koje čujemo su opravdane, a i da ih ne slušamo, perfekcionisti smo i znamo šta treba da činimo da Zvezda bude bolja", izjavio je on.

Direktor Zvezde je rekao i da je trener crveno-belih Miloš Milojević "jedan od najtalentovanijih srpskih trenera", ali da su" u klubu svi svesni "da Zvezda donosi ogroman pritisak i da nije lako raditi i sprovesti ideje".

Kada je reč o prelaznom roku Terzić je izujavio da će "revidirati spisak igrača koji su imali manju minutažu".

"Niko ne može da ide, ali ovo je zakon tržišta i u slučaju dobre ponude, pustićemo Erakovića i Mitrovića. Ipak, ono što mi finansijski tražimo, tu ponudu nemamo, tako da je veća verovatnoća da ostanu", rekao je Terzić.

"Juče smo imali sastanak stručnog štaba i sportskog sektora. Ono što je sigurno da nam treba, to je špic, razmišljamo i o desnom beku. Limitirani smo sa brojem stranaca, ne znam koliko je zahvalno trošiti neke poziji na strance. Neće biti mnogo pojačanja, ali nemojte da isključujete opcije ni da dodju tri ili četiri nova igrača", reko je on.

Terzić je rekao i da je Zvezda "skroz potcenjena u izbornoj proceduri" za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

"Mi smo profesionalci i odgovorni ljudi koji vode računa o interesima Zvezde, a kroz to i o interesima srpskog fudbala. Na kraju krajeva, Zvezda je svojim rezultatima doprinela da se 25 milona evra od UEFA redistribuira klubovima u Superligi", rekao je Terzić.

"Zvezda je morala da uloži svoje pare i da napravi rezultat u Evropi da bi se novac podelio ostalima. Zvezda je dobrim i odgovornim radom pomogla srpskom fudbalu, a tu je i koeficijent koji smo podigli, pa sada imamo pet predstavnika u Evropi, direktnog predstavnika u Ligi šampiona i jednog u kvalifikacijama", izjavio je on.

Terzić je dodao i da želi "mir i uspeh reprezentacije" na Svetskom prvenstvu u Kataru.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x