Vasić: Imamo šanse i protiv Španije i Kanade na OI u Tokiju

Košarkašica Srbije Sonja Vasić smatra da je reprezentacija dobila ujednačenu grupu na Olimpijskim igrama u Tokiju u kojoj će sve biti moguće.


Srbija će na olimpijskom turniru u Tokiju igrati u grupi u A sa Korejom, Kanadom i Španijom.


"Izvukli smo dosta ujednačenu grupu, gde je sve otvoreno. Nikad se nismo bavili nekim kalkulacijama, pa nećemo ni sada. Mislim da će sve zavisiti od nas, naše forme i zdravlja. Idemo korak po korak, da vidimo kako ćemo dočekati te Olimpijske igre posle Evropskog prvenstva i dugačkog leta", rekla je Vasić Tanjugu.


Izabranice Marine Maljković u Japanu će braniti bronzu osvojenu 2016. godine u Rio de Žaneiru."Koreja, koja košarkaški deluje najslabije, atipičnom igrom za evropske ekipe može da traži svoju šansu. Preostale tri ekipe su dosta ujednačene i sve će zavisiti od toga ko kakav dan ima i na čiju stranu će i sreća prevagnuti. Svaka utakmica će biti na krv i nož i mislim da imamo šanse da dobro prođemo i protiv Španije i Kanade. Možda je prerano o tome pričati, s obzirom da nas čeka mnogo posla pre samog olimpijskog turnira", ističe krilni centar srpskog tima.Pre odlaska na OI, košarkašice Srbije u junu će takođe pokušati da odbrane i bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, na koje su se plasirale pre poslednjeg kvalifikacionog prozora.Srbiju u subotu čeka poslednji meč kvalfikacija sa Litvanijom koji nema takmičarski značaj, a košarkašica Đirone odlučila je da propusti februarski prozor."Dogovorila sam se sa selektorkom da propustim ovu akciju, da malo sredim koleno i da mu dam predah", zaključila je Vasić.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x