Bajden zaustavio pravni postupak protiv kineskih aplikacija, TikTok ostaje u SAD-u

Američki predsednik Džo Bajden  zaustavio je pravni postupak protiv TikToka i WeChata.Kako prenosi BBC, Donald Trump je smatrao da obe aplikacije predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti, pa je pokrenuo proces njihove zabrane.


Kineske kompanije su odmah preduzele pravne mere protiv mogućih zabrana, a nova uprava će ponovno proveriti predstavljaju li ove aplikacije opasnost ili ne.
To je dobra vest za TikTok i WeChat jer to znači da će moći normalno da rade u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dok će se, kako se navodi u pravnim dokumentima, novo osoblje „upoznati sa problemima u ovom slučaju“, prenosi bug.hr.U svetu, navodi BBC,  čak milijardu ljudi koristi WeChat, ali ih je svega dva posto iz SAD-a, dok je TikTok daleko popularniji i ima oko 100 miliona američkih korisnika.Vlasnik aplikacije ByteDance već je bio u postupku sklapanja dogovora s Oracleom i Walmartom, prema kome  bi se američka ispostava TikToka pretvorila u samostalni entitet u svrhu izbegavanja moguće zabrane. No kako stvari zasad stoje, dogovor bi se mogao otkazati ako Bidenova administracija pokaže blaži pristup prema kineskim aplikacijama.Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/Bug.hr

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x