Baterije za električne automobile: evropska super fabrika u bivšem vrtlogu Kaserte

Bivša fabrika Whirlpool u ​​Teveroli, u provinciji Kaserta, ponovo će se raditi, a litijumske baterije postaće jedno od glavnih postrojenja u Italiji za proizvodnju litijum-jonskih ćelija i baterija za industrijski, skladišni i transportni sektor u Evropi, uključujući baterije za električne automobile.


Projekat je Seri Industrial, italijanska grupacija kotirana na berzi, sa 800 zaposlenih, 26 kancelarija širom sveta i prometom od 150 miliona evra. Pod kontrolom porodice Civitillo, grupa je za dvadeset godina diverzifikovala svoje početne aktivnosti oporavka baterija, preuzimajući između ostalog marku akumulatora Faam 2013. godine.


Prva fabrika - nazvana Teverola 1 - naslednik bivšeg Whirlpool-Indesita stečenog 2017. godine imaće kapacitet od oko 300 megavata i proizvodiće litijumske baterije dizajnirane za pomorske i vojne primene; inauguracija je zakazana za februar-mart. Postrojenje ima početni instalirani kapacitet litijumskih akumulatora oko 300 MVh / godišnje. Sa podružnicom Fib, grupa Seri želi da nadgleda čitav lanac proizvodnje akumulatora, čineći se nezavisnom od azijskih dobavljača litijumskih ćelija koje danas dominiraju na tržištu.Druga fabrika - Teverola 2 - sa potpuno operativnim kapacitetom od 2,5 gigavata, za proizvodnju koja se odnosi na svet automobila i skladišta, dobila je odobrenje EU i takođe omogućava reciklažu litijum-jonskih baterija na kraju njihovog veka trajanja. To će potrajati više vremena: planirano je oko sedam godina rada. Očekuje se da će Seri grupa zaposliti 675 ljudi kada bude u potpunosti operativna, uključujući 175 bivših zaposlenih U Whirlpoolu.

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x