Bil Gejts o iPhone-u, korona virusu i Bitkoinu, ali i o tome šta gleda u slobodno vreme

Suosnivač Mikrosofta Bil Gejts gostovao je po prvi put na društvenoj mreži ClubHouse koja je rezervisana samo za odabrane i zasniva se na razmeni glasovnih poruka.


On je na toj mreži promovišući svoju novu knjigu razgovarao sa novinarom Endrjuom Rosom Sorkinom i izneo svoje stavove o iPhon-u, bitkoinu, korona virusu i klimatskim promenama i odgovorio na pitanja zašto koristi Android pametni telefon i šta gleda na televiziji dok je zatvoren kod kuće.


Povratak u normalu, ili makar blizu toga Gates vidi najranije u kasno proleće."Tek u kasno proleće ili na leto možemo razmišljati o značajnijoj promeni ponašanja ako brojke budu dobre".

iPhone protiv Android-a

S obzirom da je aplikacija ClubHouse trenutno samo na iOS-u, mnoge je zanimalo da li je suosnivač Microsofta nabavio sebi iPhone. Ali Gejts je rekao da to nije bio slučaj i da  njegov telefon za rukovanje definitivno nije Apple, prenosi CNet.

„Neki od proizvođača Android-a predinstaliraju Microsoft softver na način koji meni olakšava rukovanje“, rekao je Gates. „Fleksibilniji su u pogledu načina povezivanja softvera sa operativnim sistemom. Dakle, na to sam se navikao ... mnogi moji prijatelji imaju iPhone, tako da je i to u redu . "


Bitkoin


Suosnivač Mikrosofta je ponovio da Bitkoin koristi "više električne energije po transakciji od bilo koje druge metode poznate čovečanstvu". 

"Ali ako drugi ljudi nađu sreću u poslovanju na taj način, aplaudiram im", rekao je Gejts.


Korona virus


Gejts je nedavno primio drugu dozu vakcine, ali kaže da će se i dalje pridržavati pravila nošenja maske posebno u blizini starijih osoba koje nisu vakcinisane.


Slobodno vreme

Gates je, tokom zaključavanja,  proveo veći deo vremena uz Netflix i u razgovoru na ClubHouse-u istakao je da je zapanjen koliko dobrog sadržaja ima posebno u poređenju sa prethodnom decenijom. "Složeni zapleti, izbori, čak i samo filmovi u dokumentarnom području, prilično su fenomenalni", rekao je Gejts i dodao da je jedne nedelje planirao da završi knjigu, a umesto toga se zagledao u "Lupin", francuski misteriozni triler na Netflixu .„Sledeće što sam znao da su prošla četiri sata. Zaista sam se te večeri prepustio semehu, obično to ne radim. Vi samo sedite i sledeća epizoda je gotova. “Gejts takođe koristi razne kurseve da bi pohađao koledže, jer ne može da zaustavi učenje - kada je sa svojom porodicom obično gleda „Amerikance“ ili „Modernu porodicu“.
Autor : Gledaj.rs/CNnet

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x