Broj korisnika WhatsAppa raste uprkos novim pravilima

Aplikacija WhatsApp nije imala idealan početak 2021. godine, ali broj korisnika ipak raste.


Na samom početku godine Fejsbukova aplikacija je naljutila stotine hiljada korisnika notifikacijom o planiranim promenama pravila korišćenja. Nezadovoljstvo je raslo, a reagovale su i neke slavne ličnosti pa su počele da se interesuju za konkurente poput Signala i Telegrama.

Čak je i vlada u Indiji izrazila zabrinutost, a WhatsApp je potom u nekoliko navrata razjasnio situaciju i uveravao korisnike, a takođe je odgodio rok za primenu planiranih izmena pravila za tri meseca. Sada je važeći rok veoma blizu, a to je 15. maj, prenosi Tanjug portal Klix.ba.

Međutim, većina obaveštenih korisnika WhatsAppa je već prihvatila update, bar tako tvrdi portparol WhatsAppa za TechCrunch, ali nije poznato koliko je korisnika dobilo obaveštenje o planiranom updateu.

Broj korisnika WhatsAppa i dalje raste, ali precizne brojke nisu saopštene.


WhatsApp je 31. marta imao 3,45 milijardi aktivnih korisnika mesečno, a to je povećanje u odnosu na 31. decembar 2020. kada je imao 3,3 milijarde, kao i na 30. septembar 2020. godine kada ga je koristila 3,21 milijarda korisnika.

Korisnici koji ne prihvate nova pravila neće izgubiti mogućnost pristupa svojim računima 15. maja, ali će u sedmicama koje slede izgubiti nekoliko ključnih funkcija.

Od 2016. godine WhatsApp prema pravilima korišćenja ima pravo da deli informacije o brojevima korisnika i njihovom uređajima s Fejsbukom. Nova pravila omogućavaju WhatsAppu i Fejsbuku da dele podatke o plaćanju i transakcijama.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x