Do 2030 Coca-Cola u papirnim bocama? (VIDEO)

Kompanija Coca-Cola pokreće testiranje prototipa već najavljene papirne boce na evropskom tržištu. Nova boca je razvijena kroz partnerstvo naučnika iz laboratorija za istraživanje i razvoj kompanije Coca-Cola u Briselu i kompanije "The Paper Bottle Company" (Paboco).


Coca-Cola papirna boca je deo dugoročne strategije  za potpuno uklanjanje plastike iz ambalaže. Prototip je napravila danska kompanija od izuzetno jake papirne ljuske koja i dalje sadrži tanku plastičnu oblogu, ali  je krajnji cilj stvoriti bocu bez plastike koja se 100% može reciklirati i koja će sprečiti odliv gasa iz gaziranih pića, prenosi BBC.To bi predstavljalo rizik od promene ukusa pića - ili potencijalnog kršenja zdravstvenih i bezbednosnih provera.


Coca-Cola je postavila cilj da do 2030. godine proizvede nula otpada.


Organizacija  Break Free From Plastic prošle godine je Coca-Colu rangirala kao prvog zagađivača plastike na svetu, odmah iza nje drugi proizvođači pića Pepsi i Nestle.

„Ambalaža koju predstavljamo predstavlja prekretnicu za nas u našoj potrazi za razvojem kompletne papirne boce", rekla je Danijela Zaharieja, direktorka snabdevanja i inovacija Coca-Cola  za Evropu, prenosi packagingeeurope,com.„Ljudi očekuju da će naša kompanija razviti, i na tržište staviti nove, održive vrste ambalaže. Zato se udružujemo sa stručnjacima, otvoreno eksperimentišemo i sprovodimo prvo testiranje ovakve boce na tržištu. To je deo ispunjavanja naših obaveza u sklopu vizije ‘Sveta bez otpada'", dodala je.

Prva „proba" novih boca očekuje se u drugom kvartalu ove godine u Mađarskoj sa „Coca-Cola" biljnim napitkom "AdeZ".Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x