Donald Tramp ostao bez još jednog naloga, obrisao ga i Snapchat

Nakon Facebook-a, Twitter-a i Instagram-a nalog odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa obrisao je Snapchat.


U svojoj objavi, Snapchat je napisao da su nedelju dana razmatrali suspenziju na neodređeno predsednika Donalda Trampa, i da su proceniili da je ova akcija u najboljem interesu celokupne Snapchat zajednice.

Takođe, piše da je u interesu javne bezbednosti da mu se onemogući nastup na aplikaciji, pogotovo zbog njegovih pokušaja širenja dezinformacija, govora mržnje i podsticanja nasilja, što predstavlja očigledno kršenje gotovo svih politika upotrebe na društvenim mrežama koje su zastupljene u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi PC Press.

Snapchat je prve korake za ograničavanje Trampa i njegovog delovanja započeo prošlog juna, kada su prestali da promovišu njegov feed u odeljku Discover. Aplikacija je od tada zabeležila više desetina kršenja politike o govoru mržnje ili podsticanju nasilja, pa je u skladu sa tim uklanjala postove. Za razliku od drugih društvenih mreža, Snapchat se ne nudi kao nemoderirani feed vesti. Kako god bilo, Snapchat se samo pridružio listi mreža koje su blokirale Donalda Trampa, među kojima su: Twitter, Twitch i Facebook.


Autor : GLEDAJ.RS/PCPRESS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x