Ferrari ove godine predstavlja tri modela

Na godišnjem sastanku deoničara Ferrarija direktor John Elkann je potvrdio da će nova tri modela biti predstavljena ove godine, dok će 2025. italijanska kompanija predstaviti svoj prvi potpuno električni automobil.


Ferrari je već proizveo automobile s hibridnim pogonom, no sada će se fokusirati na razvoj svog prvog potpuno električnog modela, koji će se pojaviti 2025. godine."Možete biti sigurni da će ovo biti sve ono što sanjate da inženjeri i dizajneri u Maranellu mogu smisliti za tako važnu stvar u našoj istoriji", izjavio je Elkann.

Cilj u Ferrarijevoj strategiji elektrifikacije je jasan."Nastavljamo da realizujemo našu strategiju elektifikacije na veoma disciplinovan način, dodao je direktor.Kompanija iz Maranella je već pokazala da je na putu ka električnim automobilima predstavljanjem modela SF90 Stradale, koji je postao prvi Ferrari sa plugin hibridnom tehnologijom.
Elkann je obećao da će nadolazeći električni automobil biti impresivan, ali ćemo na njega čekati do 2025. godine, prenosi SeeBiz.Direktor je potvrdio povratak Ferrarija na Le Mans 2023. godine sa željom za takmičenjima na najvišim nivoima, kao i za testiranje granica tehnologije na stazi kako bi se znanje moglo preneti u proizvodnju novih Ferrarijevih  automobila za komercijalnu upotrebu.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x