Ford obećao samo električna vozila u Evropi do 2030

Ford je još jedan proizvođač koji je zauzeo agrisivan pristup kada su električna vozila u pitanju, pa je najavio da će u Evropi svi automobili biti u potpunosti električni ili sa hibridnim pogonom do sredine 2026. godine.


Sva vozila za potrošače će biti u potpunosti električna do 2030. godine, što Ford čini možda i najagresivnijim proizvođačem automobila u Evropi kada je elektrifikacija u pitanju. Kada kažemo “u Evropi”, to shvatite uslovno, budući da je reč o američkoj firmi, koja međutim poseduje veliku fabriku u Nemačkoj.Zbog toga, ovaj proizvođač će uložiti oko milijardu dolara u svoju fabriku u Nemačkoj, koja će mu tako omogućiti da u naredne dve godine počne da proizvodi električne automobile za široke narodne mase. To je ipak deo globalne investicije od 29 milijardi dolara u električna i autonomna vozila do i posle 2025. godine, prenosi PC Press.
Ford trenutno vodi kada je prodaja komercijalnih vozila u pitanju u odnosu na druge proizvođače, međutim u Evropi je pao na deveto mesto. S investicijom u svoju fabriku u Nemačkoj, kompanija je napravila najveću investiciju na jednom mestu do sada, što pokazuje njenu odlučnost u elektrifikaciji svojih vozila.


Foto: Pixabay


Autor : GLEDAJ.RS/PS PRESS/

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x