Glasine: Iphone 13 stiže na jesen, ali se, zbog baksizluka, možda neće tako zvati

Ljudi već nagađaju o iPhoneu 13, a da li će sledeći Apple-ov vodeći model stići na vreme ove godine usled pandemije? CNet prenosi da hoće.


Apple-ova linija iPhone 12 telefona na virtuelnim je policama tek nekoliko meseci, a svet mobilnih telefona već je usmerio pažnju na iPhone 13 (ili kako god Apple nazvao svoj sledeći vodeći model) i još tri varijante za koje se očekuje da se pridruže: iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max.


CNet na osnovu dosadšnjih promocija predviđa da će se novo lansiranje dogoditi u septembru. Apple, kako navode, voli da održava svoje događaje utorkom ili sredom. Datumi izlaska iPhone-a su obično nedelju i po dana nakon najava Apple-a. Generalno, novi iPhone uređaji izlaze u petak, oko treće nedelje septembra, a za ovu statistiku 2020. godina nije uzeta u obzir zbog pandemije. CNet ide korak dalje i predviđa da će se promocija novog iPhone dogoti 18. septembra.


Ono što CNet ostavlja kao otvoreno pitanje je da li će novi iPhone iskoristiti u nazivu broj 13, ili će ovaj baksuzni broj ipak izbeći, kao što se to dešava u lifotvima kada je u pitanju 13 sprat.


Promena naziva mogla bi da usledi zbog triskaidekafobije, straha od broja 13 koji bi neke korisnike mogao da odvrati od ovog uređaja.


iPhone 12S i je ime koje bi moglo da zameni iPhone 13 i koje bi nosila nova generacija telefona. Baš kao što je iPhone 6 iz 2014. ustupio mesto iPhoneu 6S iz 2015. godine.


Ipak ostaje otvoren prostor i za potpuno drugačija, kreativna imena koja bi nova generacija iPhon telefona mogla dobiti.

Autor : Gledaj.rs/CNnet

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x