Instagram ponovno testira opciju sakrivanja lajkova, ali sa jednim novitetom

Iako je Instagram još 2019. godine testirao opciju skrivanja lajkova na globalnom nivou, ona nikada nije zaživjela zbog nezadovoljstva korisnika.


Popularna društvena mreža je sada opet počela s testiranjem ove opcije, ali ovoga puta će korisnici sami moći da odaberu žele li da im se prikažu oznake „sviđa mi se“ ili ne, prenosi SeeBizz portal TechCrunch.

U novom testiranju osim opcije sakrivanja ili prikazivanja broja lajkova na tuđim objavama, korisnik može izabrati sakrivanje lajkova i na svojim objavama. Instagram navodi u obaveštenju unutar aplikacije da se korisnici tako mogu u potpunosti usredsrediti na sadržaj koji gledaju.

Nove su opcije dostupne samo malom procentu globalnih korisnika i nije poznato do kada će testiranje potrajati ili hoće li se mogućnost sakrivanja lajkova u potpunosti proširiti Instagramom.


Društvene mreže već neko vrijeme ciljaju na „like-free“ zonu, no kad god su tako nešto pokušali da ostvare  u prošlosti, vrlo se brzo vratilo na staro jer lajkovi na društvenim mrežama ipak služe kao neka svojevrsna valuta, posebno za influensere i one koji se tako osećaju.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x