JEZIVO OTKRIĆE O TESLINOM AUTO- PILOTU: SOFTVER NE PREPOZNAJE DECU NA ULICI

Novi test Teslinog autopilota pokazao je blago rečeno uznemirujuće rezultate.


Naime, test koji je sprovela Grupa za bezbednost saobraćaja "Dawn Project" pokazuje, kako tvrdi ova grupa, da Teslin auto- pilot ne prepoznaje decu na putu, piše Gardijan.


Teslin softver za samostalnu vožnju, kako su naveli, predstavlja potencijalno smrtonosnu pretnju za decu pešake, jer je automobil sa najnovijom verzijom  Tesla Full Self-Driving (FSD) Beta softverom nekoliko puta udario lutku veličine deteta na putu tokom testa.


Test koji je urađen sa lutkom na putu i tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu, deo su kampanje na američki Kongres da zabrani korišćenje „Tesline“ tehnologije auto-pilota.


U nekoliko testova, profesionalni test-vozač utvrdio je da softver, pušten u upotrebu u junu, nije uspeo da prepozna lutku deteta prilikom prosečne brzine od 40 kilometara na sat, niti pri većim.


Kako prenosi Gardijan, Osnivač grupe "Dawn Project", Den O‘daud, nazvao je rezultate „duboko uznemirujućim“, dodajući da tvrdnje „Tesle“ da je novi softver „neverovatan“ nisu tačne i predstavlja smrtonosnu pretnju po ljude.

„Više od 100.000 ljudi vozi tesle i na javnim putevima koristi softver za samovozeći mod i tako u rizik stavlja decu širom zemlje“.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x