LG razmatra napuštanje tržišta pametnih telefona

LG Electronics mogao bi napustiti proizvodnju pametnih telefona, nakon što je u proteklih pet godina u tom poslu izgubio izgubio oko 4,5 milijardi dolara, piše korejski poslovni portal The Korea Herald, a prenosi SeeBiz.


Izvršni direktor LG-a Kwon Bong-seok poslao je zaposlenima u koncernu poruku koja je nagovestila da bi mogle uslediti velike promene u segmentu pametnih telefona.

"Bez obzira na bilo kakve promene u smeru poslovanja pametnih telefona, zaposlenost će se zadržati, tako da nema potrebe za brigom", rekao je.

"Budući da je konkurencija na svetskom tržištu mobilnih uređaja sve jača, vreme je da LG donese hladnu procenu i najbolji izbor", rekao je menadžer LG-a.

"Kompanija razmatra sve moguće mere, uključujući prodaju, povlačenje i smanjenje poslovanja sa pametnim telefonima", kaže se u saopštenju.

Ranije su se pojavile informacije da se LG možda sprema da smanji ili demontira svoju poslovnu jedinicu mobilnih uređaja. Prema tim glasinama, oko 60 posto zaposlenih premestilo bi se i prerasporedilo u druge poslovne jedinice unutar kompanije ili u druge grane LG-a.

Kada je stupio na dužnost u januaru prošle godine, izvršni direktor Kwon obećao je da će napraviti zaokret u poslovanju s pametnim telefonima.

Autor : GLEDAJ.RS/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x