Mercedes povlači vozila zbog greške u sistemu za pozive u hitnim slučajevima

Više od 1,3 miliona vozila Mercedes Benc (Benz) biće povučeno, jer sistem za pozive u hitnim slučajevima zbog greške u softveru može da pošalje pogrešnu lokaciju posle nesreće.


Proizvođač automobila je doneo tu odluku posle nesreće koja se dogodila u Evropi kada je automatski sistem poslao pogrešnu lokaciju vozila.Tokom istrage koja je počela u oktobru 2019. godine, otkriveno je još sličnih slučajeva, ali prema rečima portparola kompanije, nijedan u Sjedinjenim Američkim Državama.Mercedes će povući veliki broj vozila od 2016. do 2021. godine, uključujući i klase CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A, GT, C, E, S, CLS, SL, B, GLB, GLC i G.Kompanija Dajmler je najavila da će povući i automobile Metris 2016-2020 i Sprinter 2019-2020.Mercedes-Benc je saopštio da će obavestiti pogodjene vlasnike i ažurirati softverske sisteme bez naknade.Očekuje se da će povlačenje automobila početi 6. aprila.


Mercedes je nedavno opozvao oko 1400 prodatih automobila nove S klase na korektivnu intervenciju.Problem je bio u tome što su pojedine jedinice Mercedesa S klase bile očigledno opremljene kraćim unutrašnjim pričvrsnim sponama, što u najgorem slučaju može da dovede do problema na upravljačkom sistemu i na taj način poveća rizik od nesreće.Foto: Canva

Autor : GLEDAJ.RS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x