Milioni korisnika napustili WhatsApp! Evo i zbog čega

Milioni korisnika WhatsAppa napustili su aplikaciju pre ažuriranja pravila o privatnosti koja će ih prisiliti da svoje podatke dele sa Facebookom.


Odluku o napuštanju aplikacije korisnici WhatsApp-a doneli su svesni činjenice da će Facebook sada moći da pristupi podacima o računu, uključujući telefonski broj korisnika, informacijama o tome kako korisnici međusobno komuniciraju i koliko često i koliko dugo koriste WhatsApp. Među deljenim podacima su IP adresa, podaci o pretrazi, jezik i vremenska zonu.

Ažuriranje, koje je najavljeno 7. januara, a koje će biti objavljeno 8. februara, uticaće posebno na korisnike WhatsApp-a u svim zemljama van Evrope i Velike Britanije, gde postoje strogi zakoni o zaštiti podataka.


Ta činjenica navela je mnoge da pređu na konkurentske aplikacije, piše Dejli mejl.


Od toga su profitirale druge aplikacije. Nakon objave o ažuritanju Telegram je doživeo gotovo 1,7 miliona preuzimanja, a Signal 1,2 miliona preuzimanja, dok je WhatsApp, koji obično dominira, imao samo 1,3 miliona preuzimanja.


Aplikaciju WhatsApp je Facebook kupio 2014. godine, a podatke deli s matičnom kompanijom od 2016. godine. Međutim, korisnici su ranije mogli da se odluče da ne dele lične podatke sa Facebookom, što će sada biti obavezno.

Autor : GLEDAJ.RS/DailyMail/

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x