Ministarstvo finansija SAD se uključuje u slučaj GameStop-a

Američka ministarka finansija Dženet Jelen sazvaće ove nedelje hitan sastanak s najvišim finansijskim regulatorima povodom volatilnosti na tržištu kapitala izazvanog lavinom ulaganja investitora amatera u akcije GejmStopa, u srebro i druge deonice, a koja je pokrenuta na društvenim mrežama.


Jelenova će na sastanak pozvati šefove Komisije za hartije od vrednosti, Federalnih rezervi, Banke Federalnih rezervi Njujorka i Komisije za terminsko robno tržište, objavilo je Ministarstvo finansija sinoć, a preneo Tanjug.


Ministarka finansija je pre sazivanja sastanka tražila i dobila dozvolu od advokata odbora za etiku, pokazuje dokument u koji je uvid imao Rojters, zajedno sa odobrenjem da se angažuje na širim pitanjima vezanim za industriju finansijskih usluga.


PROČITAJTE JOŠ:

GAMESTOP, REDDIT I ROBIN HUD: ŠTA JE TO GAMESTOP I ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA?

NAKON GAMESTOP, KORISNICI REDDITA PREŠLI NA SREBRO


Njena odluka da zatraži ovakav izuzetak usledila je nakon izveštaja Rojtersa da će joj zbog honorara za jedan održani govor, koji će dobiti od hedž fonda Citadel -ključnog igrača u GejmStop sagi, možda biti potrebna dozvola za bavljenje ovim pitanjima koja uključuju i tu firmu.


Jedan zvaničnik Ministarstva finansija, koji je odbio da bude imenovan, rekao je da će sastanak biti održan ove nedelje, moguće već u četvrtak.

"Ministarka Jelen smatra da je integritet tržišta važan i zatražila je raspravu o nedavnoj volatilnosti na finansijskim tržištima i da li su nedavne aktivnosti u skladu sa propisima o zaštiti investitora i fer i efikasnim tržišnim praksama", rekla je portparolka ministarstva Aleksandra LaManja u izjavi za britansku agenciju.


Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x