Netflix će možda zabraniti dijeljenja lozinki među korisnicima

Netflix se ponovo počeo baviti mišlju da blokira pristup korisnicima koji filmove i serije na njemu gledaju korišćenjem tuđe lozinke.


Bilo da je reč o deljenju pristupnih podataka za Netflix s drugim članom porodice, prijateljem ili neznancem s kojim ste se "našli" online i dogovorili delite pretplatu, ova praksa Netflixu zasigurno nije draga, ali su je do sada uvek tolerisali, prenosi bug.hr.S vremena na vreme najavljivalo se da bi toj praksi mogao doći kraj, a najnoviji test koji Netflix sprovodi ponovno je podstakao sumnje da se zaista bave pronalaženjem načina da ograniče deljenje korisničkih računa.


Određenom broju pretplatnika ovih se dana prilikom prijave pojavilo obaveštenje koje kaže "Ako ne živite s vlasnikom ovog računa, moraćete da imate vlastiti račun kako biste nastavili s gledanjem". U slučaju da želite da potvrdite kako je reč o vašem računu, Netflix nudi da vam pošalje autorizacijski ključ – SMS-om na mobilni telefon ili putem e-maila.


Iz Netflixa je potvrđeno kako je tek reč o "testu koji ima za cilj da osigura da Netflix gledaju oni koji su za to autorizovani". Iz kompanije se nisu izjasnili o tome moraju li svi korisnici jednog računa da žive na istoj adresi, odnosno pristupati servisu preko iste IP adrese. Međutim, u uslovima korišćenja jasno stoji da se "legalno" Netflixova lozinka sme dijeliti samo s članovima unutar istog domaćinstva.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x