Polestar lansira romobil za dostavu (VIDEO)

Volvov brand Polestar do sada je bio poznat po proizvodnji električnih vozila poput Polestar 2 automobila od 60.000 dolara, no sada razvijaju nešto potpuno drugačije.


Zahvaljujući suradnji sa industrijskim dizajnerom Konstantinom Grčićem, proizvođačem električnih motocikla Cake, proizvođačem aluminija Hydra i časopisom za dizajn Wallpaper Magazine, Polestar je razvio koncept vozila za male dostave pod nazivom Re_Move, koje predstavlja prvi dostavni romobil na tri točka  na svetu, čija je šasija izrađena od recikliranog aluminijumaU ovom trenutku Volvov brand ne nudi nikakve tehničke detalje o ovom neobičnom vozilu, no kaže da su Re_Move dizajnirali kako bi bio dovoljno kompaktan da bi se mogao voziti biciklističkim stazama, a istovremeno dovoljno izdržljiv za prijevoz do 300 kg robe, prenosi SeeBiz pisanje Bug.hr.

Kako se čini, Volvo ne namerava da ostavi ovaj koncept samo na papiru, već ima ozbiljne namere sa njim, kao što možete videti u ovom videu, prenosi SeeBiz.Stoga ove jeseni nameravaju predstaviti prvi funkcionalni prototip, a 17. februara će izneti detalje o projektu na SXSW događaju koje se ove godine održava u virtualnom online obliku.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x