Posle dva meseca najbogatiji kinez i vlasnik Alibabe ponovo u javnosti, AKCIJE KOMPANIJE ODMAH SKOČILE

Kineski milijarder i osnivač Alibabe, Džek Ma, pojavio se u javnosti prvi put nakon što je "nestao" u oktobru.


Video snimak je u sredu objavio Tianmu News, a navodno je snimljen tog jutra, prenosi CNN. Prikazuje kako najbogatiji Kinez Džek Ma razgovara sa nastavnicima u ruralnoj Kini na ceremoniji dodele nagrada koja se poklopila s Laba festivalom. Ma, koji je bivši učitelj engleskog, učinio je obrazovanje glavnim fokusom njegove fondacije.

“Videćemo se ponovo nakon završetka epidemije”, kaže u videu, koji prikazuje i snimke njegove posete jednoj osnovnoj školi ranije ovog meseca.


Ma se nije pojavljivao u javnosti niti je objavljivao postove na društvenim mrežama od kraja oktobra, tačnije govora u kojem je kritikovao kineski regulatroni sistem koji guši inovacije, a globalna bankarska pravila uporedio je tada sa “klubom za penzionere”.


Mediji su tada počeli da postavljaju pitanje da li je Ma uopšte živ. Jack Ma se nije pojavio ni u posljednjoj epizodi svog show programa „Afrički poslovni heroji“, a zamijenila ga je izvršna direktorika Alibabe, Lucy Peng, dok je njegova fotografija uklonjena sa web stranice, objavio je Financial Times.“Ne možemo da koristimo jučerašnje metode da regulišemo budućnost”, rekao je Ma tada.


POVEZANO...

MEDIJI: MISTERIJA- NESTAO KINESKI MILIJARDER I OSNIVAČ ALIBABE, NIKO GA NIJE VIDEO DVA MESECA


Akcije kompanije Alibaba porasle su za 6 odsto nakon objavljivanja snimka.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x