Rimac dobija 200 miliona evra od EU preko fonda za oporavak?

Privatni preduzetnici u Hrvatskoj mogli bi da dobiju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, vrednog 6,3 milijarde evra, 30 odsto, piše Jutranji list.

Prethodno se govorilo da će dobiti samo 10 odsto tih sredstava.

Jedan od projekata koje će Hrvatska, na predlog Ministarstva saobraćaja, kandidovati za Fond EU za oporavak je i velika investicija preduzetnika Mate Rimca, vlasnika Rimac automobila.


Reč je, kako navodi listi, o investiciji u istraživanje, razvoj i proizvodnju vozila nove mobilnosti i prateće infrastrukture, koja se meri stotinama miliona evra.

Rimac bi taj projekat do 2025. razvijao u Hrvatskoj, a na bazi pomenutog Nacionalnog plana Evropska unija bi mogla da sufinansira Rimca sa oko 200 miliona evra. Jedna od stavki koje se pominju je i razvoj automobila bez vozača.

Jutarnji podseća da su se premijer Andrej Plenković i Mate Rimac sastali sredinom oktobra i da je predsednik vlade tada "izrazio podršku razvojnim inicijativama i investicijama kompanije Rimac Automobili", te najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primenjuju najnovije tehnologije.

Autor : GLEDAJ.RS/Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x