Telegram: Najveća migracija sa WhatsAppa u istoriji

Promena politike privatnosti koju je uveo Facebook u WhatsApp, zbog koje korisnici moraju da pristanu na nove uslove koji omogućuju deljenje nekih njihovih podataka sa najvećom društvenom mrežom, izazvala je talas negodovanja, a to su odmah iskoristili najveći konkurenti.


Nakon što je Viber otvoreno pozvao korisnike WhatsAppa da pređu na njegov servis, sada to slično čini i Telegram, čiji je osnivač Pavel Durov izjavio da je u posljednjih nekoliko dana došlo do najveće migracije korisnika WhatsAppa u istoriji.

Telegram je na početku godine ostvario brojku od 500 miliona aktivnih korisnika, a Durov kaže da je broj novoaktiviranih naloga u posljednjih nekoliko dana toliko povećan da, kako kaže, "možda svedočimo najvećoj digitalnoj migraciji u ljudskoj istoriji".

U svom postu Durov se osvrnuo i na to što Telegram koriste i brojne svetske političke vođe, uključujući predsednike Meksika, Francuske, Brazila, Turske, Singapura, Ukrajine, Uzbekistana, Tajvana, Etiopije i Izraela.

"Za razliku od drugih mreža, Telegram ne koristi netransparentne algoritme da odluči hoće li pretplatnik videti sadržaj na koji se pretplatio ili ne. Uklanjanjem manipulativnih algoritama koji su postali sinonim za tehnološke platforme iz 2010-ih, Telegramovi kanali vraćaju transparentnost i integritet u javnu 'jedan-prema-više' komunikaciju", navodi Durov.

Autor : GLEDAJ.RS/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x