Upoznajte se sa narukvicom koja govori vašem šefu da li ste srećni

Na prvi pogled ova silikonska narukvica izgleda kao ona koja prati otkucaje srca tokom vežbanja, ali u pitanju je potpuno drugačija tehnologija koja umesto pulsa prati naše psihičko zdravlje i omogućava zaposlenima da prepoznaju i obznane svoje i tuđe emocije.


Ovaj gedžet kači se na aplikaciju mobilnog telefona i na internet i ima dva dugmeta, žuto i plavo. Ideja je da radnik može da pritisne žuto ako se oseća srećno, a plavo ako je tužan.Ova narukvica namenjena je kompanijama koje interesuje kakvo je psihičko stanje zaposlenih, posebno u veme kada većina radnika radi od kuće. Cij je da zaposleni stalno nose narukvicu i da pritiskaju dugmiče u zavisnosti od toga kako se osećaju.Njihovi šefovi mogu da vide i realnom vremenu, ali i statistički, kako se njihovi zaposleni osećaju tokom radnog vremena i kako preguraju radni dan, pogotovo u vreme pandemije koja je iz korena promenila nalin rada.


Kako šefovi više nemaju direktan kontakt sa zaposlenima, ovo je način da i dalje budu u kontakstu sa njihovim emocijama.


- Menadžeri pokušavaju da budu u vezi sa zaposlenima koji rade od kuće, a na ovaj način mogu jednim pitanjem da dobiju odgovor od njih 500 u sekundi - objašnjavaju ljudi iz firme "Moodbeam", koja stoji iza narukvice.Jedna od direktorki ove firme na ideju za naukvicu je došla još pre nekoliko godina, kada je shvatila koliko je njenoj ćerki teško tokom dana u školi. Ona je zato osmislila način na koji će ćerka moći brzo da joj da do znanja da li je današnji dan u školi dobar, ili nije.Pitanje je da li su radnici spremni da je koriste, ali podaci o skoku napada panike i anksioznosti tokom pandemije korona virusa, pokazuju da bi mnogima verovatno značilo kada bi znali da postoji šef koga interesuje kako se osećaju.


Autor : GLEDAJ.RS/ BBC/TB

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x