Važno: YouTube uvodi novu korisnu opciju koja će znatno pomoći autorima

U pokušaju da olakša postupak otpremanja video zapisa i primanja prihoda od oglasa, YouTube predstavlja novu opciju „Checks” koja kreatorima, pre objavljivanja, ukazuje na to da li video sadrži materijal zaštićen autorskim pravima i da li je u skladu sa smernicama za oglašavanje.


Uz ovu opciju više se neće dogoditi da objavljen video ostane, na primer bez tona, jer sadrži muziku koja je zaštićena autorskim pravima, na šta su se mnogi jutjuberi do sada žalili, pre svega jer informaciju dobiju kasno.


Opcija „Checks” će pomoći autorima jer će pre javne objave svojih videa znati da li njihov video sadrži delove zaštićene autorskim pravima ili krši smernice za oglašavanje.


YouTube je ostavio i prostor za nesporazume. Naime, ukoliko se dogodi da YouTube oceni sadržaj kao zaštićen autorskim pravima, a autor videa smatra da to nije tačno, može prijaviti problem, a odluka će trajati nekoliko dana.


Proverom sadržaja, koji bi trebalo da traje oko tri minuta, pre nego što video postane javno dostupan trebalo bi da se smanji količina prigovora na sadržaje.


Ova opcija autorima će olakšati objavljivanje, jer će na vreme dobiti informaciju o eventualnim problemima, a YouTube se nada da će to doprineti i smanjenju količine sadržaja koji krši autorska prava.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x