(VIDEO) „Dženeral motors” posle skoro 60 godina menja logo i prelazi na električna vozila

Američki proizvođač automobila „Dženeral motors” promeniće logo i pokrenuće marketinšku kampanju za električna vozila (e-vozila) kako bi se predstavio u novom svetlu: kao kompanija koja proizvodi vozila koja ne zagađuju životnu sredinu.Stari logo – bela slova „GM” na plavoj pozadini zameniće plava slova „gm” na beloj pozadini zaokružena plavom bojom.

To je najveća promena znaka od 1964. godine.Iz kompanije su takođe naveli da će do 2025. godine svetlo dana ugledati novih 30 vozila na baterije. Nova kampanja, saopštili su, treba da predstavi njihovu progresivnu viziju budućnosti, prenosi Beta.Krajem prošle godine, GM je objavio da se približava otkriću nove hemije baterija koje će za manje od pet godina cenu električnoh vozila učiniti jednako pristupačnom kao što je cena vozila s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Neka će moći da pređu i više od 700 kilometara s jednim punjenjem baterija i ubrzavaće od nule do 100 kilometara na sat za samo tri sekunde.

Kompanija je obećala da će do 2025. godine investirati 27 milijardi dolara u proizvodnju vozila na baterije.

Investitori na berzi sve više se interesuju za kompanije koje proizvode električna vozila.

Akcije kompanije Tesla porasle su za 800 odsto prošle godine, a tržišna vrednost te kompanije prešla je 800 milijardi dolara.

Tržišna vrednost „Dženeral motorsa” porasla je neznatno i iznosi 61 milijardu dolara.

Autor : GLEDAJ.RS/Beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x