(VIDEO) Ovako izgleda prvi albanski superautomobil koji će razvijati brzinu od 375 kilometara na sat

Kompanija Arera Automobili, u vlasništvu albanskog dizajnera vozila Ćendrima Taćija, saopštila je da planira da pokrene proizvodnju superautomobila snage 840 KS nazvanog Ilirijan Pjur Sport (Illyrian Pure), prenosi Tanjug.

Kako prenosi portal intellinews.com u saopštenju kompanije se navodi da Ilirijan Pjur Sport treba da bude prvi albanski superautomobil.

„Pjur Sport je osmislio isti dizajner koji je dizajnirao Porše 9RE, Ćendrim Taći, koji sada želi da u svojoj kompaniji Arera Automobili napravi prvi albanski superautomobil“, objavljeno je na zvaničnom Fejsbuk nalogu kompanije.

Taći (28) je rođen na Kosovu i Metohiji, a sada živi u Nemačkoj. Ranije je radio na renderiranju (kompjuterski 3D grafički prikaz objekta), a u prošlosti je dizajnirao svoju zamisao za naslednika Poršea 918 Spajder.
U intervjuu za automobilski portal Motor1, Taći je otkrio da je već okupio tim inženjera i dizajnera karoserije.

Novi superautomobil Ilirijan Pjur će imati 6,2-litarski motor s dvostrukim turbopunjačem LT2 V8, snage 840 KS s pogonom na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača sa duplim kvačilo Tremec, saopštila je kompanija.

Predviđa se da će razvijati maksimalnu brzinu od 375 kilometara na sat, pri čemu će ubrzanje trajati samo 2,7 sekundi, prenosi intellinews.

Autor : Gledaj.rs/Tanjug

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x