WhatsApp deli podatke sa Facebook-om, najbogatiji čovek sveta vas poziva da pređete na Signal

Aplikacija za slanje poruka WhatsApp promenila je uslove korišćenja i ubuduće će deliti korisničke podatke sa svojom matičnom kompanijom, Fejsbukom, piše Biznis insajder.


WhatsApp će sada prikupljati podatke, uključujući brojeve telefona, lokacije i još mnogo toga..


Ukoliko korisnici ne prihvate nove uslove do 8. februara izgubiće pristup aplikaciji.


U saopštenju za javnost, predstavnici WhatsApp-a su naveli da je promena neophodna kako bi aplikacija mogla da koristi "širu Fejsbukovu infrastrukturu".


Ovaj potez podstakao je mnoge na pozive korisnicima da prestanu da koriste aplikaciju i pređu na manje invazivne, enkriptovane alternative za razmenu poruka.


"Signal i Telegram su sada bolja alternativa ako ste zabrinuti zbog svoje privatnosti", objavio je na Tviteru urednik tehnološkog portala TechCrunch Majk Bučer.Od juče najbogatiji čovek na svetu, Ilon Mask je na svojim društvenim mrežama poručio kratko: "Koristite Signal!".
U saopštenju za javnost, predstavnici WhatsApp-a su naveli da je promena neophodna kako bi aplikacija mogla da koristi "širu Fejsbukovu infrastrukturu".


Portparolka kompanije nije pojasnila zašto je platforma odlučila da izvrši izmenu, ali je rekla da to neće uticati na korisnike u Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu.


Fejsbuk je kupio WhatsApp 2014. godine, a 2016. pružio je korisnicima jednokratnu šansu da odustanu od deljenja podataka sa Fejsbukom.


Foto: Pixabay

Autor : Gledaj.rs/BusinessInsider

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x