AMSS: Oprez u vožnji zbog moguće poledice

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima u Srbiji, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je preduzeće Putevi Srbije.


Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Nema zadržavanja na graničnim prelazima ni naplatnim rampama

Prema podacima AMS S na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila.

Slična je situacija i na naplatnim rampama na auto-putevima u Srbiji jer nema zadržavanja ni teretnog ni putničkog saobraćaja.

Zbog snega smanjena brzina kretanja u zoni tunela Bancerevo

Prema podacima Puteva Srbije na auto-putu E-80, u zoni tunela Bancarevo, smanjena je brzina kretanja vozila usled snežnih padavina.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na auto-putu E-75, petlja Lasta - petlja Medaković, do 1.2.2022. , od 9 do 15.30 sati, izvode se radovi na revizionim šahtama, na bankini i putnom zemljištu.

U smeru Niš - Beograd, za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka i ulivi-izlivi na petlji, a saobraćaj se odvija preticajnom i voznom saobraćajnom trakom.

U smeru Beograd - Niš, saobraćaj se odvija normalno, a sutra u smeru Niš-Beograd radovi se neće izvoditi.

Na deonici Resnik-Beli Potok i na Avalskom putu radovi su na tunelu „Beli Potok“.

Avalski put je zatvoren i preusmeren na novoformiranu kružnu raskrsnicu, kod hotela „1000 Ruža“.

Deonica Ruma - Šabac, na izlasku iz Hrtkovaca prema Šapcu u zoni buduće petlje Hrtkovci obezbeđuje se pristup gradilištu za potrebe izgradnje auto-puta.

Saobraćaj u zoni gradilišta odvija se neometano.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x