Beogradska filharmonija proslavlja stogodišnjicu postojanja uz tri spektakularna programa

 Beogradska filharmonija obeležiće 13. juna vek postojanja, a početak slavlja biće uz tri "spektakularna" programa, najavili su danas organzatori.

Na konferenciji za novinare rečeno je da će centralni događaj obeležavanja stogodišnjice postojanja biti gala koncert na Kolarcu 20. juna sa maestrom Zubinom Mehtom kao dirigentom, a pored tog nastupa planirana je i turneja u Tirani i Skoplju u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Ulaznice za koncert u Beogradu će biti u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn.

Rođendanski koncert pod nazivom "ZAuVEK" biće održan 13. juna i biće poklonjen publici. Poklon ulaznice je moguće preuzeti od 5. juna na blagajni filharmonije.

Treći od najavljenih nastupa biće izvođenje Diznijeve fantazije zajedno sa Gabrijelom Felcom. Zakazan je 2. jula na Ušću i biće takođe besplatan, a organizatori su ga najavili kao "najveći muzički piknik" do sada.

Beogradska filharmonija će i nakon tih nastupa cele koncertne sezone obeležavati stogodišnjicu postojanja pod nazivom "Zauvek", u okviru koje je predviđeno 25 koncerata, od septembra 2023. do juna 2024. godine na Kolarcu.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x