Blokiran saobraćaj u Kneza Miloša ispred ambasade Nemačke u Beogradu, protest zbog Kosova

Grupa građana okupila se večeras ispred ambasade Nemačke u Beogradu, na skupu koji je organizovan u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji i blokirala saobraćaj u Ulici Kneza Miloša.
Na protest su pozvale organizacije Pokret za odbranu Kosova i Metohije i Srpska omladina, nakon jučerašnjih sukoba pripadnika Kfora sa srpskim narodom u Zvečanu.

Među okupljenima su i poslanik Dveri u skupštini Srbije Borko Puškić, samostalni poslanik Aleksandar Jerković, kao i jedan od osnivača Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, istoričar Miloš Ković.

Ković je za portal Srbin.info kazao da su se okupili da bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državnom vrhu poručili da ili vrše svoja ustavna ovlašćenja i zaštite srpski narod na Kosovu i Metohiji, ili da se povuku.

Ković je dodao i da zahtevaju prekid pregovora pod okriljem Evropske unije i povratak u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Deo okupljenih je i prethodne večeri organizovao protest u Beogradu, kada su blokirali saobraćaj na autoputu kod Autokomande.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x