Ekološki ustanak: Netransparentna i sumnjiva prodaja kule Geneks, hitno poništiti ugovor

Ekološki ustanak ocenio je danas da je prodaja poslovne polovine Geneks kule u Novom Beogradu za 2,4 milijarde dinara (20,5 miliona evra) bila "netransparentna i izuzetno sumnjiva" i zato zahteva hitno poništenje ugovora o kupoprodaji i pokretanje istražnog postupka zbog, kako je navedeno, "očiglednih koruptivnih radnji u koji je umešan i vrh režima Aleksandra Vučića".

"Iako stanari zgrade tvrde da nije oformljena Skupština poverilaca i da zgrada ne sme da se proda, od sedam zainteresovanih ponuđača, kupac je firma 'Eureka Bar', osnovana sa 25.000 dinara upisanog kapitala, čiji je sadašnji direktor Marko Milovanović, a osnovna delatnost Usluge pripremanja i posluživanja pića", navedeno je u saopštenju.

Ekološki ustanak je saopštio da je firmu za točenje pića "Eureka bar" osnovao Aleksandar Kajmaković, poznat pod nadimkom Aca Bosanac, u čiji je automobil podmetnuta bomba 2002. godine u Budvi i koji je pre dve godine hapšen zbog saradnje s Veljkom Belivukom.

"Prema nezvaničnim tvrdnjama, Aca Bosanac je osumnjičen za pranje para Veljka Belivuka i vođenje njegovih firmi na svoje ime i smatra se desnom rukom Predraga Rankovića Peconija, na koga je 2017. godine pucano u hotelu 'Prag' u Beogradu. Na proslavi u hotelu na kojoj se dogodio incident, bili su Andrej Vučić, brat predsednika Republike Aleksandra Vučića i Petar Panić, telohranitelj Vojislava Šešelja, kao njegovog duhovnog oca", nevedeno je u saopštenju.

Zbog toga Ekološki ustanak "zahteva hitan poništaj ugovora o kupoprodaji kule Geneks i pokretanje istražnog postupka zbog očiglednih koruptivnih radnji u koje je umešan sam vrh režima Aleksandra Vučića, koji se na ovaj način odužuje navijačkim bandama protiv kojih tobože vodi sudske postupke".

"Kula Geneks ne sme biti kupljena krvavim novcem. Aleksandru Vučiću i vladajućoj kriminalnoj vrhuški poručujemo da njihove milionske afere neće ostati nekažnjene i da će svaki krivac biti priveden pravdi. Od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac zahtevamo da izađe iz 'mišje rupe' u koju se sakrila i da počne da obavlja posao za koji je plaćaju građani Srbije", saopštio je Ekološki ustanak.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x